КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

14 БЕРЕЗНЯ – ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО ДОБРОВОЛЬЦЯ

Дата: 14.03.2019 09:48
Кількість переглядів: 743

Це свято встановлено рішенням Верховної Ради від 17 січня 2017 року з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України та сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Ця дата вибрана не випадково: саме 14 березня 2014 року прямо з Майдану перші добровольці вирушили на тренувальну базу у Нових Петрівцях, що під Києвом. Тому саме березень 2014 року увійшов у новітню історію України завдяки фактичній анексії Криму військами РФ та початку воєнних дій  у південно-східних регіонах України. Внесок першої хвилі добровольців важко переоцінити – саме добровольчі батальйони дали змогу провести мобілізацію та підготувати їм професійну заміну.

Перші роки неоголошеної війни, були важкими для нашої держави. Сьогодні, споглядаючи на ті події, можна із впевненістю відзначити одну із вирішальних ролей саме добровольчих батальйонів у відстоюванні територіальної цілісності  та суверенітету України.

Фото без опису

Ми не маємо жодних повних реєстрів із даними про кількість добровольців, їх прізвищами та іменами, але всі роки антитерористичної операції (тепер ООС) показали яскраві приклади самовідданості воїнів-добровольців. Показовим є й той факт, що серед добровольців різних батальйонів були і є не лише українці, а й наші побратими з інших країн, які  впевнені, як і ми, що наш «північний сусід» - це агресор, який будь якою ціною хоче залишити нашу країну під своїм впливом.


Ми мусимо шанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. Наша держава та кожен з нас має сприяти дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, посиленню суспільної уваги і турбуватись про учасників добровольчих формувань та підтримувати таку важливу  ініціативу громадськості.


Дякуємо вам, добровольці нашого краю, за те, що ви, не задумуючись ні на хвилину, стали на захист  України.

Дякуємо всім, хто воював у перші дні, і воює зараз, й хочемо сказати вам «ДЯКУЄМО» особисто від кожного жителя громади за мирне небо над нашими селищами та вшанувати загиблих побратимів.


З болем в серці та сумом на душі віддаємо шану і полеглому на полі російсько-української війни в лютому 2015 року, Герою - 
Бойко Олександру...
Фото без опису
Вічна пам`ять!
Вічна шана!
Вічне місце в серці кожного!!!


Селищний голова Д.Жовтянський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано