КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

І етап обласного конкурсу читців-декламаторів «В Тарасовій думі, у Лесиній пісні живе Україна моя»

Дата: 11.03.2021 07:47
Кількість переглядів: 550

ІНФОРМАЦІЯ
про підсумки І етапу обласного конкурсу читців-декламаторів
«В Тарасовій думі, у Лесиній пісні живе Україна моя»
серед вихованців комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості» Клеванської селищної ради

Відділом освіти, культури, туризму, молоді та спорту Клеванської селищної ради на базі комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості» Клеванської селищної ради у період з 25 лютого 2021 року по 09 березня 2021 року було проведено перший етап конкурсу читців-декламаторів «В Тарасовій думі, у Лесиній пісні живе Україна моя». 
Метою конкурсу є формування в учнівської молоді активної життєвої позиції та розвиток творчих здібностей у дітей і підлітків, сприяння глибшому ознайомленню та вивченню спадщини Тараса Шевченка та Лесі Українки; збереження культурної спадщини українського народу, виховання почуття патріотизму та національної гідності. 
Конкурс проводився у дистанційному форматі за наступними номінаціями: перша (молодша) категорія – 9 - 13 років; друга (старша) категорія – 14 - 18 років.
До оргкомітету надійшло чимало відео конкурсних робіт: читці поезії та дві інсценізації творів. Більшість конкурсних робіт була представлена у молодшій віковій категорії, дві роботи – у старшій віковій категорії. Художні твори відповідали віку читців.
Всі учасники конкурсу володіють хорошою дикцією, правильною артикуляцією, намагались створити образ, який би відповідав темі твору, всім це вдалося по різному. 
Не всі конкурсанти змогли відтворити мелодику твору, було «перегравання»  або навпаки, не вистачало емоційної наповненості образу.
З представлених робіт відібрано п’ять кращих: 
читці - Захар Захарчук «Давня весна» Лесі Українки, Євгенія Кузьмич «Contra spem spero!» Лесі Українки, Іван Кравчук «Заповіт» Т. Шевченка, Анастасія Сергійчук «Лілея» Т. Шевченка;

інсценізація -  Софія Тимановська та Дарина Волчкевич «Така її доля» Лесі Українки. 
Переможцем відбіркового етапу конкурсу було визнано інсценізацію за оповіданням Лесі Українки «Така її доля» у виконанні Софії Тимановської та Дарини Волчкевич (художній керівник – Леся Семенюк), старша вікова категорія.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано