КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

ЗАБОРОНА СПАЛЮВАТИ СУХУ ТРАВУ, ЛИСТЯ, ОЧЕРЕТ І СУХОСТІЙ

Дата: 24.03.2021 13:27
Кількість переглядів: 827

НАГАДУЄМО ПРО ЗАБОРОНУ СПАЛЮВАТИ СУХУ ТРАВУ, ЛИСТЯ, ОЧЕРЕТ І СУХОСТІЙ

Фото без опису

З настанням теплої погоди природні пожежі стають для навколишнього середовища справжнім лихом. Навесні торішня трава швидко висихає і легко загоряється від сірника, цигарки, від іншого необачного поводження з вогнем.

Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів, залізниць та газопроводів. У населених пунктах спалення сухої трави або листя на присадибних ділянках, крім того, погіршення видимості на автодорогах через дим від таких багать може стати причиною дорожньо-транспортних пригод.

Випалювання сухостою, сухої трави і очерету шкодить не лише довкіллю, але й здоров'ю людини, дим від таких вогнищ містить пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низку канцерогенних сполук.

Інформуємо вас, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах, тягнуть за собою накладення ШТРАФУ:

- на громадян від 3060 до 6120 грн.;

- на посадових осіб від 15300 до 21420 грн.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення ШТРАФУ:

- на громадян від 6120 до 12 240 грн.

- на посадових осіб 21420 до 36000 грн.

Виконавчий комітет Клеванської селищної ради ЗАКЛИКАЄ МЕШКАНЦІВ ГРОМАДИ не палити суху рослинність, листя, гілля, сміття, не робити шкоди своєму здоров’ю та навколишньому природному середовищу, в якому живете ви та ваші близькі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано