КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

Відбулася робоча зустріч голови Клеванської територіальної громади з представниками «Центру пробації» у Рівненській області

Дата: 05.04.2021 20:16
Кількість переглядів: 2308

05 квітня голова Клеванської селищної ради Галина Кидун провела робочу зустріч з начальником Рівненського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області підполковником внутрішньої служби Надією Тюріною та старшим інспектором Рівненського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області підполковником внутрішньої служби Тетяною Малько.

Фото без опису

В ході зустрічі були обговорені питання що таке пробація. Зокрема, пенітенціарна пробація – повернення осіб після відбуття покарання у виді обмеження волі та позбавлення волі в суспільство. Оскільки, особи, звільнені з місць відбування покарання, потрапляючи у суспільство стикаються з проблемою соціалізації. Перед такими громадянами виникають різноманітні труднощі, наприклад: проблема працевлаштування та житла, і особливо - соціальна ізоляція, тобто неприйняття таких осіб оточенням. Всі ці фактори впливають не тільки на особистість але і на вчинення ними нових правопорушень. Проте, для полегшення ресоціалізації особистості і попередження вчинення нових злочинів, відповідно до ст. 11 Закону України «Про пробацію» від 05.02.2015, було введено пенітенціарну пробацію, яка має на меті підготовку осіб, які відбувають покарання у виді позбавлення або обмеження волі, до звільнення. Саме пенітенціарна пробація спрямована на допомогу особистості засудженого в адаптації до «нових» умов середовища та спонуканні її до до правослухняного способу життя.

По завершенні зустрічі було досягнуто домовленостей подальшої співпраці  Рівненського міськрайонного відділу та Клеванської селищної  територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано