КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

Правила безпеки влітку

Дата: 30.06.2021 12:45
Кількість переглядів: 443

Літо – улюблена пора для більшості дітей! 

Але саме в цей період вони часто залишаються без уваги дорослих. Відпочинок біля водойм, розваги на вулиці, екскурсії та подорожі – все це несе не тільки приємні враження, а й потенційну небезпеку. В літній час зростає кількість дитячого травматизму, загибелі та різних неприємних ситуацій, в які можуть потрапити діти. Майже щодня з новин ми чуємо жахливі історії про те, як «невинні» дитячі пустощі та недбалість дорослих призвели до трагічних наслідків. Тож наша відповідальність як батьків – зробити максимально все, щоб уберегти своїх дітей від можливих «вуличних» загроз. Ось деякі елементарні правила, які слід донести до малечі:

- Захист від сонячних опіків та теплових ударів.
Застережіть дітей від прогулянок у найбільш спекотні години (з 12:00 до 15:00). Переконайтеся, що вони одягнені у легкий одяг світлих кольорів, головний убір, користуються сонцезахисними засобами та п'ють достатню кількість води.


- Безпека на вулиці та ігрових майданчиках.
Колись ми всі теж були дітьми та часто бавились в місцях, які для цього не призначені. Мабуть, у кожного з нас є історії про те, як розваги на будівельних майданчиках, горищах чи підвалах призводили до тяжких травм, каліцтва, а іноді й смерті. Поділіться цими історіями з дітьми та застережіть їх від власних помилок. Наголосіть про небезпеку ігор з незнайомими предметами та піротехнічними засобами. Поясніть, чому «не круто» розпивати спиртні напої та вживати наркотичні засоби на пропозицію чи вимогу друзів і до яких наслідків це може призвести. Як правильно відмовитися від такої пропозиції, щоб не стати об’єктом цькування.


- Безпека на воді.
Переконайте дітей обирати для відпочинку лише спеціально облаштовані місця для купання. Застережіть дитину від катання на матрацах у відкритих водоймах. Поясніть можливі загрози стрибків у воду з тарзанок, причалів, дамб та містків.


- Безпека на дорогах.
Нагадайте про основні правила дорожнього руху. Поясність, що пустощі у вигляді катання на підніжках транспорту або чіпляння за борти машин можуть коштувати їй життя. Нагадайте, щоб при катанні на велосипеді або самокаті дитина обов’язково надягала захисний шолом.


-
Отруйні гриби та рослини.
Розкажіть малюкові, що не всі квіти можна брати до рук, а ягоди – їсти. Особливо наголосіть про небезпеку грибів. Зі 100 дітей, які отруїлися грибами, 5-6 гинуть, а 25-30 отримують інвалідність на все життя!

Тож будьте пильними та цікавтеся де і як проводить час ваша дитина, о котрій годині вона повертається додому. Встановіть довірливі стосунки, щоб вона могла розповісти вам про свої плани та дослухалася до ваших застережень. Обов'язково окресліть коло людей та нагадайте номери екстрених служб, до яких дитина може звернутися за допомогою в разі потреби.
Перевірте, чи пам’ятає вона ваш телефон
І не забувайте, що найкращим способом навчання дітей є власний позитивний приклад. 


Служба у справах дітей Клеванської селищної ради бажає  всім захопливих та безпечних літніх канікул!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано