КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

Інформація стосовно діяльності ТОВ «Українсько-Чеської компанії «Агро-Моравія»

Дата: 10.09.2021 14:44
Кількість переглядів: 1919

Інформуємо мешканців громади стосовно питання, яке пов’язана з діяльністю свиноферми ТОВ «Українсько-Чеської компанії «Агро-Моравія», що в с. Руда-Красна.

Фото без опису

 Нагадаємо вам, що до Клеванської селищної ради неодноразово звертались мешканці громади у зв’язку з поширенням їдкого запаху та несанкціонованим вивозом відходів даним товариством по території с. Руда-Красна.

 За результатами громадських слухань було вирішено у строк до 07 серпня 2021 року ТОВ «Українсько-Чеської компанії «Агро-Моравія» повинна повністю припинити діяльність ферми по вул. Колгоспна у с. Руда Красна. Окрім того, були дані доручення вивезти з території всіх тварин, очистити територію ферми та прилеглу територію, а також прибрати та навести лад на земельних ділянках, які використовувались для діяльності ферми. Станом на сьогодні вивезено частину свиней, решта взятих зобов’язань буде здійснено до 15.09.2021 року, про що було надано гарантійний лист.

<

 Окрім того, Клеванською селищною радою було надіслано лист до Державної екологічної інспекції Поліського округу, який пропонуємо для ознайомлення.

<>

Звертаємо увагу на дану відповідь, яка містить роз’яснення щодо місцевого самоврядування та фізичних осіб, а саме: статтею 34 Закону України «Про місцеве самоврядування» не передбачено власних (самоврядних) повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад у сфері регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища щодо звернення до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику зі здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, тобто до Державної екологічної інспекції України та її територіальних, міжрегіональних територіальних органів.

 Разом з тим, відповідно до частини першої статті 6 Закону підставами для здійснення позапланових заходів є, зокрема, звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави, з додаванням документів чи їх копій, що підтверджують такі порушення (за наявності). Позаплановий захід у такому разі здійснюється територіальним органом державного нагляду (контролю) за наявністю погодження центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у відповідній сфері державного нагляду (контролю), або відповідного державного колегіального органу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано