КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

НАГАДУЄМО ПРО ЗАБОРОНУ СПАЛЮВАТИ СУХУ ТРАВУ, ЛИСТЯ, ОЧЕРЕТ І СУХОСТІЙ

Дата: 14.09.2021 12:27
Кількість переглядів: 1867

Щороку, восени починається сезон паління листя, сухої трави та інших рослинних решток. Люди, які палять суху траву, завжди переконані, що цим вони покращують врожайність. Це твердження – МІФ.

Фото без опису

Фото без опису

Коли спалюється сухостій, то гине вся мікрофлора, що зазвичай бере участь у важливих біологічних процесах. Земляний родючий покрив, на якому спалюють траву, відновлюється лише через 5-6 років. Окрім того, в середовище викидаються речовини, що виділяються в процесі горіння та є шкідливими для органів дихання. 

Фото без опису

Також інформуємо вас, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах, тягнуть за собою накладення ШТРАФУ:

- на громадян від 3060 до 6120 грн.;

- на посадових осіб від 15300 до 21420 грн.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення ШТРАФУ:

- на громадян від 6120 до 12 240 грн.

- на посадових осіб 21420 до 36000 грн.

Виконавчий комітет Клеванської селищної ради ЗАКЛИКАЄ МЕШКАНЦІВ ГРОМАДИ не палити суху рослинність, листя, гілля, сміття, не робити шкоди своєму здоров’ю та навколишньому природному середовищу, в якому живете ви та ваші близькі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано