КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

Основні положення про територіальну оборону

Дата: 15.02.2022 16:18
Кількість переглядів: 592

         Територіальна оборона України  це система загальнодержавних, воєнних і спеціальних заходів, що здійснюються у мирний час та в особливий період з метою протидії воєнним загрозам, а також для надання допомоги у захисті населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій.

         Підготовка добровольчих формувань до виконання завдань територіальної оборони здійснюється відповідно до Порядку організації, забезпечення та проведення підготовки добровольчих формувань територіальних громад до виконання завдань територіальної оборони,

Сили територіальної оборони (ТрО) складаються з трьох підрозділів:

Перший — штат мирного часу. Його чисельність 10 тисяч осіб. Це професійні військові, які формують ядро батальйонів та бригад. Всі вони несуть службу за контрактом з ТрО.

Другий — штат особливого періоду. Це цивільні громадяни, які пройшли відбір та уклали контракт про службу в резервіТрО. Держава закріплює за ними зброю, проводить навчання і злагодження.

Третій — добровільно сформовані територіальні громади. Вони можуть бути створені лише з ініціативи командування Сил ТрО та ухвали Головнокомандувача ЗСУ.

         Зараз розгортається штат мирного часу. Після чого розпочнеться систематичний набір до резерву для особливого періоду. І вже після сформованого резерву розглядатиметься формування добровільних територіальних громад.

         Загальне керівництво національним спротивом здійснює Президент України як Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України через Міністра оборони України.

         Безпосереднє керівництво територіальною обороною здійснюється:

1) на всій території України - Головнокомандувачем Збройних Сил України через Командувача Сил територіальної оборони Збройних Сил України;

2) у межах військово-сухопутної зони - керівником регіонального органу військового управління Сил територіальної оборони Збройних Сил України через регіональний орган військового управління Сил територіальної оборони Збройних Сил України;

3) у межах зони територіальної оборони - керівником зони територіальної оборони через штаб зони територіальної оборони;

4) у межах району територіальної оборони - керівником району територіальної оборони через штаб району територіальної оборони.

         Добровольчі формування територіальних громад утворюються з урахуванням ресурсних та людських можливостей відповідних територіальних громад.

         Загальна кількість та місця розташування добровольчих формувань територіальних громад визначаються Командуванням Сил територіальної оборони Збройних Сил України за участю відповідних сільських, селищних, міських рад та затверджуються Головнокомандувачем Збройних Сил України.

         Діяльність добровольчих формувань територіальних громад здійснюється під безпосереднім керівництвом і контролем командира військової частини Сил територіальної оборони Збройних Сил України за територіальним принципом.

         Командуванням Сил територіальної оборони Збройних Сил України разом з органами місцевого самоврядування, які розташовані в межах території відповідної зони територіальної оборони, розробляється та затверджується єдина символіка для всіх добровольчих формувань територіальних громад, що функціонують у межах території відповідної зони територіальної оборони.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано