КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

Дії населення під час обстрілів

Дата: 04.03.2022 08:52
Кількість переглядів: 312

Я йшов/ла вулицею й раптом обстріл

1. Негайно лягайте на землю (краще в канаву, яму).

2. Щільно притуліться до якогось виступу: бордюру, клумби, паркану або до бетонної конструкції.

3. Накрийте голову руками.

Найчастіше причиною поранення є не пряме влучання снаряду, а попадання уламків та вплив вибухової хвилі. Снаряди та міни підриваються у верхньому шарі ґрунту, уламки після підриву летять на висоті 30­–50 сантиметрів над поверхнею землі.

Обстріл застав мене в будівлі

Обстріл застав удівлі

Існує правило: чим нижче,­ тим безпечніше. Здебільшого снаряди попадають у верхні поверхи.Тож у разі обстрілу негайно спускайтеся в підвал. У випадку якщо його нема або він зачинений, зайдіть до сусідів на першому поверсі.
Якщо артилерійський обстріл застав вас зненацька і не лишилося часу зреагувати, швидко йдіть у кімнату, віддалену від напряму обстрілу.

Лежачи або сидячи притуліться до несучої стіни, не стійте навпроти Найчастіше осколки потрапляють у приміщення через вікна. Завчасно заклейте скло вікон скотчем або забарикадуйте шафами, це врятує вас від уламків скла. Якщо обстріли постійні, необхідно завчасно забарикадувати вікна мішками з піском, важкими меблями, речами.

 

Якщо під час обстрілу я в транспорті якщо під час обстрілу я в транспорті

Вийдіть з транспортного засобу, відбіжіть від дороги, багатоповерхівок і промислових об’єктів, лягайте на землю і закрийте голову руками.

Не розраховуйте, що на авто ви зможете швидко втекти від обстрілу. Ідеальний захист - траншея чи канава (подібна до окопу) глибиною один-два метри.

Мої дії після артилерійського обстрілу

Зачекайте приблизно 10 хвилин. Обережно підніміться, роздивіться навколо, пересувайтесь, не кваплячись, та уважно оглядайте маршрут руху, ноги ставте на вільну від уламків поверхню.

Не піднімайте із землі незнайомі вам предмети. Снаряди можуть бути касетними й місцевість в результаті застосування спеціальних боєприпасів може бути замінована. Бойові елементи касетних боєприпасів та снаряди, які не підірвалися, можуть вибухнути від найменшого дотику.

Уважно слідкуйте за дітьми і підлітками, не дозволяйте їм торкатися будь-яких предметів. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано