КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

Інформація щодо отримання довідки ВПО

Дата: 05.05.2022 08:46
Кількість переглядів: 380

Щоб зареєструватися як ВПО в застосунку Дія, потрібно мати цифровий документ: ID-картку або біометричний закордонний паспорт в Дії.

Фото без опису

На отримання довідки мають право Особи, які після введення воєнного стану перемістилися з території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії та яка визначена в переліку, затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 р. № 204 «Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в рамках Програми «єПідтримка», а саме: Волинська область; Дніпропетровська область; Донецька область; Житомирська область; Запорізька область; Київська область; м. Київ; Луганська область; Миколаївська область; Одеська область; Сумська область; Харківська область; Херсонська область; Чернігівська область.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Особи, задеклароване/зареєстроване місце проживання яких розташоване поза межами території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії, але такі особи:

перебувають на обліку як платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії;

сплатили або за яких сплачено роботодавцем єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за IV квартал 2021 р. або за 2021 рік на території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Заява подається внутрішньо переміщеною особою (в тому числі неповнолітніми дітьми – вік 14-18 років) особисто, а малолітніми дітьми (до 14 років), недієздатними особами або особами, дієздатність яких обмежено, - через законного представника.

Для отримання довідки можна звертатися до:

1. Органів соціального захисту райдержадміністрацій (районних військових адміністрацій) та міських рад міст обласного значення; 

2. Центрів надання адміністративних послуг;

3. До уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або ЦНАП.

4. Через Портал ДІЯ (Щоб зареєструватися як ВПО в Дії, потрібно мати цифровий документ - ID-картку або закордонний паспорт.)

 

Важливо: не всі ЦНАП надають цю послугу (взяття на облік ВПО). Це залежить від спроможностей конкретного ЦНАП / ОМС та інших факторів.

Дізнатися чи надає ЦНАП послугу:Карта ЦНАПів - https://cutt.ly/ZSAec8x

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Для подання заяви особі необхідно:

  • встановити мобільний додаток Порталу Дія на електронний пристрій із увімкненою функцією геолокації, 
  • пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію з використанням і електронного підпису або інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу однозначного встановлення особи.

У разі подання заяви в електронній формі через Портал Дія, у тому числі мобільний додаток Порталу Дія, складення та/або подання будь-яких інших заяв, документів чи відомостей для отримання довідки не вимагається.

 

Якщо людині не вдалося з першого разу подати заявку в Дії і пише «сталася помилка» ‎— це пов’язано з великим навантаженням на державні реєстри. У таких випадках потрібно скористатися послугою  пізніше.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Відповідно до Постанови КМУ від 01.10.2014 року №509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб» зі змінами від 13.03.2022 № 269 Довідку ВПО отримує кожна дитина, в тому числі та, що прибула без супроводу батьків чи законного представника, а також дитина, яка народилася у внутрішньо переміщеної особи (тобто статус ВПО має бути хоча б у одного з батьків).

Для отримання дитиною статусу ВПО  родичам, законним представником або керівником дитячого закладу потрібно звернутися до уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або ЦНАП за місцем знаходження та надати заяву про взяття на облік малолітньої дитини, до заяви необхідно додати наступні документи:

- що посвідчує особу заявника;

- що підтверджують родинні стосунки між дитиною та заявником;

- свідоцтво про народження дитини.

- документ, що підтверджує повноваження представника органу опіки та піклування або керівника дитячого закладу, закладу охорони здоров’я або закладу соціального захисту дітей, в якому дитина перебуває на повному державному забезпеченні, та документ, що підтверджує факт зарахування дитини до такого закладу.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Студенти, які отримували певний освітньо-кваліфікаційний рівень і мали реєстрацію місця проживання в гуртожитках, після зняття з реєстрації мають право отримати довідку переселенця, якщо не бажають повернутися до попереднього місця проживання.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

В ДІЇ послуга надається комплексно: статус + допомога на проживання.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

У разі виникнення запитань, та необхідності більш детальних роз'яснень, зокрема щодо порядку та підстав надання БВПД, Ви можете звернутися до Рівненського бюро правової допомоги №2 за адресою: 33001, м. Рівне, вул. Соборна, 195 (тел. 0989055811; (0362)68-40-05) або до Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за телефоном 0973132044 або (0362)62-07-88 з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 18:00 або скористатися електронною поштою місцевого центру: rivne1.rivne@legalaid.rv.ua , або письмово чи особисто за адресою: 33013, м. Рівне, вул. Кавказька, 7.

Завдяки сучасним сервісам системи безоплатної правової допомоги Ви можете отримати правову консультацію «не виходячи з дому», звернувшись до Єдиного контакт-центру системи БПД за безкоштовним телефоном 0-800-213-103, або інформаційно-довідкової системи консультацій за посиланням: https://wiki.legalaid.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано