КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

У Клеванській громаді відбулася зустріч з вимушеними переселенцями

Дата: 25.05.2022 11:11
Кількість переглядів: 441

24 травня 2022 року відбувся інформаційно-консультаційний захід для вимушених переселенців, що проживають на території КЗ «Клеванська санаторна школа І-ІІІ ст.» та ЗК «Клеванська спеціальна школа №2 І-ІІ ст.» Рівненської обласної ради. До проведення заходу долучилися представники Рівненського ЦПТО та Сектору «Рівненське бюро правової допомоги №2» Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Фото без опису

Олександр Калюх, директор Рівненської районної філії Рівненського ОЦЗ надав учасникам заходу інформацію щодо спрощеної процедури реєстрації внутрішньо переміщених осіб у службі зайнятості та отримання ними статусу безробітних, поінформував про актуальні вакансії на ринку праці Рівненського району, про їх пошук на інтернет-сайтах та телеграм каналах, розповів про зміни у законодавстві, що стосуються питань реєстрації, перереєстрації та ведення обліку осіб, які шукають роботу, нарахування та виплати допомоги по безробіттю на період дії воєнного стану. Увагу присутніх було зосереджено на пільгах, що надаються суб’єктам господарської діяльності у вигляді компенсації витрат на оплату праці переселенців у разі їхнього працевлаштування.

Фото без опису

Олена Хоміна, старший майстер Рівненського ЦПТО, поінформувала про можливість проходження професійного навчання за направленням служби зайнятості, ознайомила з умовами та напрямками такого навчання, його перевагами для дорослого населення, а також з графіком комплектування груп на найближчу перспективу.

Алла Семенюк, начальник відділу «Рівненське бюро правової допомоги» Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, поінформувала про систему безоплатної правової допомоги, мету та основні засади її функціонування, а також про право внутрішньо переміщених осіб на звернення за первинною та вторинною правовою допомогою.

Фото без опису

Після викладення інформації усіма спікерами заходу були надані індивідуальні консультації усім бажаючим та відповіді на поставленізапитання присутніх внутрішньо переміщених осіб.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано