КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

ПОВІДОМЛЕННЯ про намір затвердити контингент здобувачів початкової мистецької освіти, пільгові (бюджетні) місця, щомісячну батьківську плату за навчання та вартість за прокат музичних інструментів

Дата: 27.05.2022 08:36
Кількість переглядів: 372

Відповідно до листа відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту селищної ради від 25.05.2022 № 279/09-01-40/22 пропонується на засіданні виконавчого комітету Клеванської селищної ради затвердити контингент здобувачів початкової мистецької освіти, пільгові (бюджетні) місця, щомісячну батьківську плату за навчання та вартість за прокат музичних інструментів, а саме:

контингент учнів комунального закладу «Клеванська музична школа» Клеванської селищної ради на 2022-2023 навчальний рік в кількості 120 здобувачів початкової мистецької освіти (в КЗ «Оржівська музична школа» - 130).

розмір щомісячної батьківської плати за навчання у закладах початкової мистецької освіти на 2022/2023 н.р. з 01 вересня 2022 року:

п/п

            Спеціальність

Плата за місяць

1

Духові та ударні інструменти 

(флейта, кларнет, саксофон, сопілка, труба, альт, тенор, баритон, тромбон, валторна, туба)

240, 0 грн.

2

Народні інструменти

(баян, акордеон, бандура,

 домбра)

240, 0 грн.

3

Художнє мистецтво

240,0 грн.

4

Фортепіано, гітара, скрипка

260,0 грн.

5

Хорове мистецтво

260,0 грн.

з 01 вересня  2022 року щомісячний розмір плати за прокат музичних інструментів  у розмірі 1% від балансової вартості музичного інструменту (відповідно до Закону України «Про позашкільну освіту», Постанови Кабінету Міністрів України  №1271 від 12.12.2011 «Про внесення зміни до переліку платних послуг, які можуть надаватися закладами культури, заснованими на державній та комунальній формі власності»).

кількість пільгових (бюджетних) місць - 20% від затвердженого контингенту учнів;

пільги для мешканців, які зареєстровані та проживають на території Клеванської громади,  на оплату за навчання у КЗ «Клеванська музична школа» Клеванської селищної ради   (відповідно до закону України «Про позашкільну освіту» ст. 26, п.2) на 2022/2023 н.р. з 01 вересня 2022 року, а саме -  звільнити від плати на 100%:

дітей з багатодітних сімей;

дітей з малозабезпечених сімей;

дітей з інвалідністю;

дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування,

дітей, батьки яких є учасниками проведення операції об’єднаних сил (АТО);

дітей, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків

для громадян інших громад щомісячну батьківську  плату за навчання у розмірі 100%;

З метою підтримки творчо обдарованих дітей, встановити оплату за навчання учням, які навчаються одночасно на двох відділеннях школи на одному відділені в повному розмірі, на другому - в розмірі 50%.

При навчанні за двома і більше спеціальностями здобувачами початкової мистецької освіти пільгової категорії пільга з плати за навчання надається лише за однією спеціальністю за вибором.

Інформація щодо встановлення пільг в закладах початкової мистецької освіти
Клеванської селищної ради

Фото без опису

Для дітей пільгових категорій кожного року визначається відповідна кількість пільгових місць згідно рішення виконавчого комітету Клеванської селищної ради, що надає можливість таким учням здобувати початкову мистецьку освіту повністю безкоштовно.

Пільгові категорії зазначені у ст. 26 Закону України «Про позашкільну освіту», а саме:
«Діти із багатодітних сімей, діти із малозабезпечених сімей, діти з інвалідністю, діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, здобувають позашкільну освіту безоплатно». Також рішенням виконавчого комітету Клеванської селищної ради  надається можливість надати додаткову пільгу з плати за навчання дітей, батьки яких є учасниками проведення операції об’єднаних сил (АТО) та батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків.

Пільга з плати за навчання може надатися учню лише за наявності вільних пільгових місць. Якщо ж пільгові місця зайняті на 100%, тоді батьки або особи, що їх замінюють, повинні стати у чергу, надавши при цьому інформацію про пільгову категорію та контактні номери. При вивільненні пільгового місця батьки (або особи, що їх замінюють) учня, що перший у черзі будуть повідомлені. Першочергово зараховуються на вільні пільгові місця діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування та діти, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків.

Пільги надаються на підставі поданого батьками (або особами, що їх замінюють) пакету документів, відповідно до пільгової категорії.
Пакет документів на встановлення пільг подається кожного навчального року до 10-го вересня. А також протягом навчального року кожного місяця, при цьому:
- при подачі пакету документів до 10-го числа місяця пільга надається з 01 числа такого місяця; 
- при подачі пакету документів з 10 числа до кінця місяця пільга надається з 01 числа наступного місяця. 

 

При навчанні за двома і більше спеціальностями пільга з плати за навчання надається лише за однією спеціальністю за вибором батьків/опікунів.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано