КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

Інформаційна платформа "Діти війни". Рятуємо дітей разом!

Дата: 01.08.2022 16:02
Кількість переглядів: 190

В Україні запрацював державний портал розшуку. Інформаційна платформа «Діти війни» допомагатиме батькам та правоохоронним органам збирати інформацію про дітей, які постраждали під час війни, зокрема зникли безвісти або були незаконно депортовані до росії.

Через непередбачувані обстріли та постійні бойові дії ворога кількість дітей, які фізично страждають від війни, щодня збільшується: 684 - поранені, 358 - загинули, 197 - зникли безвісти і щонайменше 5703 - нелегально депортовані в росію. Водночас станом на сьогодні, 28 липня, правоохоронці знайшли 3833 дітей, ще 47 - повернули з депортації. Україна ніколи раніше не стикалася  з подібною загрозою життю і свободам дитини. Тому зараз, як ніколи, важливо отримувати про них інформацію максимально вичерпно і оперативно, щоб фіксувати, розслідувати злочини і рятувати тих, кого ще можна встигнути врятувати.

“Цей портал створено як інструмент пошуку дітей, їх порятунку та визволення з місць примусового переміщення чи депортації. Інформація, розміщена тут - це наочне свідчення геноциду українських дітей та злочинів проти людяності, які армія росії щодня здійснює проти українського народу.”

Платформа має дві основні функції:Фото без опису

1) інформувати:

«Діти війни» –  це єдина платформа, яка надає актуальну та зведену інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни росії проти України (загиблі, поранені, зниклі безвісти, депортовані), та тих, кого вдалося розшукати і врятувати. Кількісні показники щодня оновлюють правоохоронні органи (Національна поліція та Офіс Генпрокурора), а також Національне інформаційне бюро. Таким чином, платформа показуватиме найповнішу картину і найдостовірніші статистичні дані щодо постраждалих дітей. 

2) допомагати розшукувати дітей:

«Діти війни» - дозволяє зв'язатися  з правоохоронними органами: Національною поліцією України, Офісом Генерального прокурора, а також з Національним інформаційним бюро.  Сайтом можуть скористатися як батьки загубленої, переміщеної або ж депортованої дитини, так і усі, хто має будь-яку інформацію про зниклих дітей, порушення їхніх прав та злочини, скоєні проти них. 

Це платформа, де ви можете повідомити про дитину, яка загубилася, про злочини проти дітей або якщо ви знайшли дитину, якщо вам відомо про факт депортації, про примусову зміну громадянства та документів дитини, а також про усиновлення.

Служба у справах дітей Клеванської селищної ради звертається до Вас: якщо вам відомо будь - що з перерахованого вище, скористайтеся цим порталом, і, можливо, саме ваш рішучий крок розв’яже питання життя дитини»!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано