КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

Щодо отримання роботодавцями фінансування для надання матеріального забезпечення застрахованим особам

Дата: 30.12.2022 11:20
Кількість переглядів: 123

Щодо отримання роботодавцями фінансування для надання

матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві

                                                         1 січня 2023 року

З 1 січня 2023 року набирає чинності Закон України №2620-IX "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" та Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" (далі – Закон).

Відповідно до Закону, уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку буде Пенсійний фонд України.

Для отримання фінансування для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві страхувальник, як і раніше, має подати заяву-розрахунок, що містить інформацію про нараховані застрахованим особам суми страхових виплат за їх видами.

Така заява-розрахунок починаючи з 1 січня 2023 року подаватиметься через відповідний інтерфейс в особистому електронному кабінеті страхувальника на Вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

 

Вхід до особистого кабінету здійснюється за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), який можна отримати в Державній податковій службі, акредитованому центрі сертифікації ключів, а також в багатьох банках.

Щоб увійти на Вебпортал необхідно перейти за посиланням portal.pfu.gov.ua та скористатися кнопкою «Вхід» у верхній частині екрану. У вікні «Увійти до системи» обрати розділ «За КЕП», в полі «Бажаєте увійти як» вибрати зі списку «Юридична особа», вибрати АЦСК, що видавав КЕП, вказати місцезнаходження ключа і пароль до нього та натиснути кнопку «Увійти».

Доступ до функціоналу передачі заяв-розрахунків відбувається шляхом вибору в головному меню пункту «Заяви-розрахунки (макет)».

 

З відео-інструкцією щодо входу в особистий кабінет та заповнення заяв-розрахунків можна ознайомитися за посиланням https://youtu.be/xFg-9FPlmAY

Більш докладну інформацію щодо входу на веб-портал та заповнення заяви-розрахунку можна отримати за телефоном (0362) 633342.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано