КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

ПОВІДОМЛЕННЯ - ПОПЕРЕДЖЕННЯ

Дата: 04.05.2023 08:56
Кількість переглядів: 143

          Відповідно до ЗУ «Про відходи», забороняється несанкціоноване скидання і розміщення відходів, у тому числі побутових на території міст та інших населених пунктів та в інших місцях, що може створювати небезпеку для навколишнього природного середовища та здоров’я людини.

Фото без опису

         ст.42 діючого ЗУ «Про відходи» зазначено, що особи, винні в порушенні законодавства про відходи, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну чи кримінальну відповідальність за порушення встановленого порядку поводження з відходами, що призвело або може призвести до забруднення навколишнього природного середовища, прямого чи опосередкованого шкідливого впливу на здоров’я людини та економічних збитків. ВИКИДАННЯ СМІТТЯ у невстановленому для цього місці і відсутність договору на захоронення побутових відходів призводить до забруднення довкілля. 

Адміністративна відповідальність за порушення правил поведінки з побутовими відходами, відповідно до статті 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачається штраф на громадян у розмірі від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

          Кримінальна відповідальність передбачається за забруднення або псування земель. Такі дії, відповідно до ст. 239 Кримінального кодексу України, караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

ЗВЕРТАЄМОСЬ ДО МЕШКАНЦІВ ГРОМАДИ!!!

Заключений договір на захоронення та вивіз побутових відходів прямий доказ про дотримання норм законів про вивіз сміття у відведені для цього місця.

Вивіз і захоронення побутових відходів здійснюють комунальні підприємства: «Благоустрій», керівник Дмитро Берлінець 0680354299 та «Оржівське ВУЖКГ», керівник Володимир Ткач 0680450360

 

ВИКОНАВЧІ ОРГАНИ КЛЕВАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано