КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

12 червня – Всесвітній день боротьби з дитячою працею!!!

Дата: 12.06.2023 10:17
Кількість переглядів: 78

Фото без опису

12 червня – Всесвітній день боротьби з дитячою працею, встановлений Міжнародною організацією праці у 1997 році.

Після вторгнення російської федерації на територію України, масових переміщень громадян із зон активних бойових дій багато українських родин опинилися в найскладній життєвій ситуації. Маленькі українці мужньо переносять всі тяготи військового часу, дорослішають раніше та прагнуть допомагати своїм рідним.

За законодавством України допускається праця дітей після досягнення ними 16-річного віку, і тільки як виняток для виконання легкої роботи, що не завдає шкоди здоровю і не порушує процесу навчання, у вільний від навчання час – з 14 років. У трудових правовідносинах діти прирівнюються у правах до дорослих, а в галузі охорони праці, робочого часу, відпусток і деяких інших умов праці – користуються цілим рядом пільг.

Серед таких пільг – скорочений робочий час при збереженні повного розміру заробітної плати, подовжена тривалість щорічної відпустки (31 календарний день), заборона працювати у шкідливих умовах, у нічний час, у вихідні дні та надурочні тощо.

За інформацією інспекторів праці, праця дітей в Україні використовується часто з порушеннями законодавства.

Найбільше дітей працює у сільському господарстві і, як правило, без укладення трудових договорів, без медоглядів і без обмежень у тривалості робочого часу. Достатньо велика кількість дітей зайняті у сферах торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування тощо.

Служба у справах дітей Клеванської селищної ради звертає увагу, що праця осіб, молодших 14 років, взагалі не допускається за жодних умов!!!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано