КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

Посилення стійкості громад в регіонах України

Дата: 14.11.2023 20:36
Кількість переглядів: 58

👉 13 та 14 листопада заступник селищного голови Клеванської селищної ради Віталій Ваколюк взяв участь в тренінгу, який був організований для представників територіальних громад Рівненською обласною радою спільно з Програмою розвитку ООН в Україні в рамках проєкту "Посилення стійкості громад в регіонах України", який фінансується урядом Великої Британії.

👆 Під час зустрічі були обговорені головні проблеми, з якими стикаються ТГ – надання якісних послуг центрів медико-соціальної допомоги, інклюзивних послуг, утримання закладів позашкільної освіти, забезпечення належного функціонування територіальних центрів соціального обслуговування, надання освітніх послуг методичними центрами тощо.

☑️Було зауважено, що міжмуніципальне співробітництво - це звична та ефективна практика в більшості європейських країн для організації вирішення побутових між громадами проблем.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

👥Співпраця між громадами – дієвий інструмент надання якісних послуг

✔️Міжмуніципальному співробітництву на рівні територіальних громад присвячений дводенний тренінг, який стартував у Рівному.

Участь у заході беруть понад 5️⃣0️⃣ представників з 4️⃣2️⃣ ТГ Рівненщини.

🤝Навчання організувала Рівненська обласна рада спільно з Програмою розвитку ООН в Україні в рамках проєкту "Посилення стійкості громад в регіонах України", який фінансується урядом Великої Британії.

☝️Тренінги щодо міжмуніципального співробітництва за підтримки ПРООН відбуваються не вперше. Однак цього разу організатори акцентують увагу на викликах, з якими стикнулися громади через війну.

❗Серед головних проблем – надання якісних послуг центрів медико-соціальної допомоги, інклюзивних послуг, утримання закладів позашкільної освіти, забезпечення належного функціонування територіальних центрів соціального обслуговування, надання освітніх послуг методичними центрами тощо.

☑️Зауважимо, що міжмуніципальне співробітництво - це звична та ефективна практика в більшості європейських країн, зокрема, Франції. І українське законодавство з цих питань взяло за основу досвід саме цієї країни.

☝️В обласній раді переконані, що в час війни громадам непросто зберігати автономію і ні від кого не залежати. Водночас, реалізація спільних ініціатив допоможе громадам-партнерам втриматися і не зупинитися у своєму розвитку.

▶️Незважаючи на війну, наша країна продовжує трансформуватися. І в деяких випадках, навіть швидше та краще, аніж це було в мирний час. Адже війна змусила нас акумулювати зусилля. Тому в контексті сьогоднішнього тренінгу хочу наголосити, що кожна громада Рівненщини має шукати ті напрямки, в яких вона може бути ефективною сьогодні, і які сприятимуть її розвитку в майбутньому. А для цього необхідно мати партнерів, з якими та чи інша послуга стане якіснішою і доступнішою для людей, - зауважив перший заступник голови обласної ради Микола Кучерук, вітаючи учасників семінару-тренінгу.

▪️В рамках заходу своїми думками щодо міжмуніципального співробітництва ділитимуться експерти, представники громадського сектору, керівники громад та комунальних закладів і підприємств, які мають успішний досвід такої співпраці.

Джерело  https://www.facebook.com/rivneregionrada


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано