КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

Інформація про обсяги та напрямки допомоги військовослужбовцям та членам їх сімей у 2024 році

Дата: 20.12.2023 08:10
Кількість переглядів: 148

Фото без опису

👉 Щодо інформації про обсяги та напрямки допомоги військовослужбовцям та членам їх сімей, що будуть передбачені в 2024 році.

🔸️Відповідно до Програми матеріальної підтримки військовослужбовців, які мобілізовані з 24.02.2022 року та проходять військову службу за контрактом, бійців територіальної оборони та членів їх сімей з нагоди Дня захисників та захисниць України буде надана одноразова матеріальна допомога зазначеній категорії осіб з місцевого бюджету по 1000 грн. (у 2023 році опрацьовано 493 заяви на загальну суму 493 000 грн.)

🔸️Продовжуватиметьмя дія Програми підтримки військовослужбовців, призваних на військову службу під час мобілізації до лав Збройних сил України від збройної агресії російської федерації для надання одноразової матеріальної допомоги в сумі 5400 грн. тим військовослужбовцям, які не отримали у 2023 році (у 2023 році опрацьовано 276 заяв на загальну суму 1 490 400 грн.)

🔸️Діти з сімей мобілізованих військовослужбовців та учасників бойових дій отримуватимуть безкоштовне харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти Клеванської селищної ради, що в загальному становитиме понад 1 600 000 грн. із місцевого бюджету відповідно до листів-розрахунків закладів освіти.

🔸️Завдяки підтримці партнерів із Республіки Польща передбачатиметься здійснення поїздки дітей на відпочинок та оздоровлення (у 2023 році 16 дітей із числа військовослужбовців змогли відпочити завдяки співпраці із гміною Видміни)

🔸️Відповідно до Програми матеріальної підтримки членам сімей військовослужбовців, які були мобілізовані з 24.02.2022 та/або проходили військову службу за контрактом та загинули внаслідок військової агресії російської федерації передбачено надання одноразової матеріальної підтримки членам родин загиблих в розмірі 50 000 грн. (сума може змінитись в більшу сторону при наявності фінансових можливостей).

🔸️Дітям шкільного віку загиблих (померлих), безвісти зниклих військовослужбовців надаватиметься матеріальна допомога для підготовки до навчального року в сумі 3500 гривень на кожну дитину.

🔸️Згідно Програми надання одноразової грошової допомоги громадянам, які зареєстровані та проживають на території Клеванської ради на 2023 - 2025 роки передбачено надання військовослужбовцям, що отримали поранення внаслідок військової агресії російської федерації, одноразової матеріальної допомоги в сумі по 3500 грн.

🔸️Відповідно до Програми компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничному транспорті приміського сполучення забезпечено фінансування безкоштовного проїзду для пільгових категорій, в тому числі і для військовослужбовців.

🔸️Завдяки співпраці із благодійними організаціями передбачено організоване періодичне надання продуктових пакетів членам родин загиблих військовослужбовців.

🔸️Передбачається подальша підтримка військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України згідно Програми у сумі 2 000 000 грн. (в разі фінансової можливості із місцевого бюджету сума коштів протягом року збільшуватиметься).

👉 В загальному сума видатків із місцевого бюджету на 2024 рік для забезпечення вищезазначеного переліку допомог становитиме понад 8 000 000 грн.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано